- Thank you received: 0
MIT campus
- Senki sem a rangja alapján érdemel tiszteletet. Az eredmények, a tudás az alapja a tiszteletnek. Az adott rendszerben kivívott és elismert tisztelet lenne az alapja a rangnak, rendfokozatnak. Sok tiszt, f?tiszt azért kerül egy adott rangba, beosztásba mert sokszor bizonyított, és amit gondol, mond annak többnyire van alapja. Segít felismerni, ki az akire az adott hierarchiától függetlenül is hallgatni érdemes, hallgatni kell. Ha valaki ezt elfelejti és tudatlansággal protokollt, el?írásokat, parancsokat bírál felül és szeg meg, azzal saját magát és másokat is veszélybe sodor. Cserben hagyják a rájuk bízottakat és a bajtársakat, elárulják mindazokat az elveket amire felesküdtek.
- Támadásra gyanakodtak. Szívük joga, gyanakodnia bárkinek szabad. Egyetlen katonának sem vetettem szemére az éberséget. De a gyanújukat megosztották velem. Ha Severinre hivatkoznak, ? hogyhogy nem elérhet? és hogyhogy nem szólt el?tte? Sokmindent tudtam mérlegelni, ha én is gyanakodnék fel is készülhettem volna.
- Bármikor érkezhet olyan behatoló akivel kapcsolatban igaza van a gyanakvónak. És akkor én is felkészülhetek. Itt lehetne egy fél különleges kommandó felkészülve. Sok dologgal lehetne számolni. Ehhez is fontos lenne, hogy teljesítsék a parancsot. Nos, ha nem lenne olyan szerencséjük, hogy hülyeségeket beszélnek, akkor nem egy törött ablak miatt aggódnánk, hanem amiatt, hogy mészárszékké változtatták a bázist, mert általuk is harci helyzetnek tartott helyzetben [i:2mnm2p85]megtagadták a parancsot[/i:2mnm2p85] és másokat veszélyeztetve önállósították magukat. Az ilyen fokú felel?tlenség nem csak a küls?ségekr?l szól. És ezt szerintem Jeff leveri rajtuk.
- A Willbeforce család viszont nem ok nélkül érdekes. Gyanítható, hogy egy általuk megidézett szellem miatt kellett néhány tömböt kiüríteni mert némi radioaktív sugárzással szórta meg a környéket. És nem ez az egyetlen bajom velük, nem ez az egyetlen amiben gyanúsak. Így ?szintén szólva örülnék annak, ha a Wilbeforce család megfékezhet? lenne.
- Ugyanakkor meg kell mondjam, akad egy érdekes területe a mágiaelméletnek amihez talán Ön ért Atyám, és meg tudja válaszolni pár kérdésem. Lenne esetleg ideje pár egyszer?bb kérdésre?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Kicsit gyorsabban jöttem, mint gondolták. Gondolom eszükbe se jutott, hogy egy pap is szeretheti a sebességet és ha valamit meg akar tenni akkor meg is teszi. Lehet?leg hatékonyan, keményen és gyorsan. Akár lelkekbe is kerülhet a dolog és ez nem mindig a hitetlenség vagy az idolatria [bálványimádás] formájában mutatkozik meg."
-"Sajnos a hadnagyot sem ismerem, de remélem megkapják a maguk leckéjét, de lehet?leg úgy, hogy lehet?ségük is legyen bizonyítani. Tudom, a sereg nem túl megbocsátó, erre pedig pont a japánok a jó példa. Ha jól tudom esetükben már vennék is el? azt a bizonyos kardot. Mindenesetre kíváncsi vagyok rá, hogy mit fog a hadnagya dönteni. Hogy ennek a kett?nek a veszte lesz majd a példa az egész bázisnak, vagy ennek a kett?nek a szenvedése."
-"Azzal a csatatér dologgal pedig bizony igazad van, Aika lányom. Ha rám l?nek, bizonyára szétszedetem mindkett?t és kimázolom velük a folyosót. Utálom ha az életemre törnek."
-"Bizonyára azok. Bár még nem tudom, hogy mit idéztek meg és azt a poklok melyik bugyrából húzták el?, de meg fogom tudni id?vel. Meg fogom tudni és akkor jaj lesz nekik. Szerinted milyen képet mutat az egyházról az a rakás demoniacus [ördöngös]? Mit gondolnak rólunk ha ezek formálják az itteniek véleményét? Hallottam pletykákat és olvastam róluk történeteket, de addig amíg nem familiarizáltam magam a történtekkel, addig bizony nem tudok mást mondani, mint hogy óvakodjatok t?lük. Ha úgy érzitek, hogy bajban vagytok, szóljatok csak nyugodtan. Vagy én vagy a professzor, de valamelyikünk tud majd segíteni. Akár mindketten. Még akár valami jó kis kaland is kijöhet bel?le."
-"Mondd csak a kételyeid, ha hatalmamban áll, akkor szívesen eloszlatom ?ket."
Csapat riadó!
- Új arcot teremt a totemnek, de a régi is megmarad? Csak ugye az egyensúly változik és bármelyik feledésbe merülhet? Vagy a totem meglév? arcát, lényegét formálja els?dlegesen? S ez a formálás hogyan hat a sámánokra? Kényszer?en formálja ?ket? Vagy legfeljebb elvesztik a kapcsolatot a totemükkel, de önmaguk maradnak? Hogyan érinti ez a szabad akaratot?
- Ha jól gondolom az ökumenikus mozgalom kiterjesztése, és akár a sámánhittel, akár a sintóval való valamilyen megbékélés pont azt szolgálja, hogy a lehet? legkevesebb totemet, szellemet démonizáljon az emberek hite, így a világ a lehet? legjobb legyen, így úgy gondolom az egyházat ez a probléma foglalkoztatja, és els?sorban az egyház démonológusai ismerhetik az ezzel foglalkozó legújabb kutatásokat. Hiszen nekik kell a legjobban ismerni hogyan és mivé lehet egy démonizált szellem.
- Azért kérdezem, mert az ökumenikus mozgalom kiterjesztése oda is vezet, hogy e szerint a mágikus aktivitás és a totemmel való kapcsolat olyan isteni ajándék, és olyan feladat amelynek a visszautasítása bán lenne, így számos sámán helyesen cselekszik. Hajlok rá, hogy ezzel általánosságban egyet értsek. De mi a helyzet akkor, ha a totemeket valamilyen hit formálni, démonizálni igyekezne? Ön szerint ez mennyire formálja a sámánt? Mennyire kell ilyen esetben óvatosnak lenni, mennyire helyes az ilyen adományok elfogadása és felel?s használata?
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Tehát ha egy valamilyen arculat követ?je nem akar alkalmazkodni, akkor nem fog. Az az ? szabad akarata és szíve joga. Mindkett? megmarad. Hogy ezek közül melyik merül feledésbe, melyik követ?i halnak ki, az ebben a világban d?l el. Pont ezért eleveníthet?k fel olyan kultuszok is amelyeket nem túl okos dolog újra fölidézni. De ugyanígy teremt?dhetnek is ilyen kultuszok. Sáskából is lehet alien királyn?, hála a filmiparnak. De akár Macskából is lehet predator. Nem beszélve az Ellenségr?l, akib?l aztán Sátántól kezdve minden lehet. Rengeteg ilyen démoni arculat, például akár a hét halálos b?nt megtestesít? démonok is egyazon Ellenségnek a különböz? arcai."
-"Ezt bizony jól látod. Ha a félelmet és a haragot szítjuk, akkor bizony csak ideidézzük azt, amit?l menekülni szeretnénk. Igen, az In Imago Dei, bizony pont ezt mondja, bár attól még messze vagyunk, hogy ezt azok is belássák, akiknek ez még mindig új, mert egy régebbi id?ben ragadtak, amikor ez még sehol sem volt."
-"A sámánt formálni? Ha valaki valamit démonizált formában akar imádni, akkor önmaga már régen elindult azon az úton, aminek a végén eljut oda, hogy az eddig ismert pozitív arcok már nem fordulnak feléje. Similis simili gaudet. [Hasonló a hasonlónak örül.] Ez persze idejében még megállítható, de ha valaki nem felel?sen cselekszik, csak tovább lendíti önmagát a lejt?n lefelé. Ez persze másokat nem föltétlenül befolyásol, de a hasonló a hasonlót keresi, így egy területen vagy alkalmazkodnak a sámánok egymáshoz, vagy ellenszegülnek és eld?l, hogy ki az er?sebb, vagy egyszer?en a békésebbek tovább állnak, hogy megkeressék azt a helyet, ahol még szívesen látják ?ket."
Csapat riadó!
- Látod! Nyugodtan varázsolhatsz, nyugodtan kereshetsz magadnak szabadabban társat. Nem kell mindent?l annyira félni.
Majd a pap felé:
- Aika már jó rég óta folyton segíti Sáska pozitív oldalát. Sáska is próbálna neki segíteni, de az egész sámánságtól félt. Remélem most már sem ett?l nem fél, sem attól, hogy milyenné formálódhat. A kimerülés miatti veszélyekr?l pedig sokszor szóltunk. Csak nagyon óvatos. Mondjuk sokszor mi, szellemek is óvatosak vagyunk.
Azt persze nem teszi hozzá, hogy az óvatosság kell a vadászathoz is. Majd felém.
- Szóval Aika, szépen el lehet kezdeni varázsolni, meg lehet tanulni annak a lakótársadnak az álcacsináló varázslatát mondjuk. Az kell?en ártatlannak t?nik.
Álcacsináló varázslat? Amivel Crystal ruhát tervezett. De ugye az egyesek szerint "nem a szépséget" szolgálja, hanem a megfelel? helyre beilleszked? megjelenést teremti meg vadászathoz... Jó hogy nem a Lexi féle gondolatolvasást kezdi el rögtön ajánlgatni. De rögtön folytatja is Anna:
- Mire a banda ide ér már csinálhatnál megfelel? színes álcá... ruhát vele.
Ránézek: - Anna, azt úgysem ilyen gyors megtanulni, és nem egyik napról a másikra változik minden.
Anna válaszol nekem: - Napról napra? Azt hittem mikroszekundomokban számolunk. Na jó, id?nként nanoszekundomokban. Vagy kisebb egységekben.
Láthatóan nagyon örül a dolognak.
Majd hozzáteszi:
- Ráadásul akkor tudsz majd rendesen védekezni Lexi húzásai ellen.
Ekkor érkezik meg a banda:
- Szia Füles, szia Anna, szia Azumi!
- Mit?l is kell védekezni? Ki az a Lexi? Bántani akarja fülest?
Majd ránéznek a papra, és rájönnek nem most kell kitárgyalni hogyan kell kibelezni azt aki rossz elfet akar bántani...
- Jó napot Atyám
Jön a kötelez? köszönés, még egy kicsit jó pontnak is t?nik a szemükben a tetovált pap... Csak a megfelel? motor hiányzik alóla.
- Füles, hoztunk neked is egy mocit. Azuminak is. Becsatlakozva is vezethet?, van benne jó robotpilóta, giroszkópos stabilizálás. Ha hagyod Azuminak, szemceruzával a kezedre rajzoljon, akkor ha már fogadott tesód ?t is bevennénk a bandába. Biztos rendes csaj. Ha viszont akár ez a Lexiakárki akár más bajt akar keverni szólj és meglátogatjuk.
Jön a banda többségét?l a felajánlás, a f?-f? motor épít? meg közben megjegyzi a papnak, hogy "Elnézést a kéretlen marketingért, én sem szeretem a hasonló céges bullshitet, de jól néznek ki a tetkók, de hiányzik a bázis parkolójából a tetkós paphoz ill? moci. Ha kéne egy a bandával olcsón össze tudunk dobni egyet."
Na igen, szerintük az, hogy egy pap tetovált, keményebb, stb. az jól néz ki, mert igen a bandákhoz is kell pap. De szerintük az egyedi építés? motorral járjon már misére mert úgy a men?...
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Nektek is, fiam!"
-"Szerintem nem lesz szükség a látogatásra. A b?nnek elejét lehet venni úgy is, hogy az még több b?nt szülne. Nem igaz? Aki kardot ragad, kard által is vész. Kár, hogy nem el?bb érkeztetek. Akkor hallhattátok volna a legutóbbi példabeszédemet. Szerintem elég tanulságosra sikeredett." mondja Theodor atya hamiskásan mosolyogva.
-"Köszönöm, fiam. Tudom, hogy nem a Szent Sz?zet ábrázolják, de legutoljára Sz?z Máriát Sztálin képe mellé tetoválva láttam egy orosz börtönben. Ez után valahogy nem volt kedvem egy olyan ikont viselni, amit már ennyire megszentségtelenítettek. A motor viszont azért hiányzik, mert ?szentsége szerint nem illik vele követségbe menni. Egyébként van, mióta sikerült meggy?zni ?szentségét, hogy a démonokat két keréken könnyebb utolérni, mint négyen. Ha gondoljátok készíthettek egyet. Nyugodjatok meg, nem vatikáni valutával [Isten fizesse meg] fogok érte fizetni."
Csapat riadó!
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.
How to resolve AdBlock issue?